Via Verde Terra Alta i Baix Ebre

DISSABTE 12/12
Preguntes Frequents: FAQ

Dia clar a Tortosa però es veu boira als Ports. Espero al taxi que em durà des del Parador de Tortosa fins a Horta de Sant Joan i en ell el xofer em diu que el dia d'abans la boira no va escampar en tot el dia

Arribo a Horta i tot emboirat. Un cafè i a sobre de la bici. Primer, visita al casc històric i despres direcció a l'estació d'Arnes-Lledó. Bé, una mica més enllà, al pont sobre el Riu d'Algars que separa Catalunya d'Aragó.

Inicio llavors la via verda des del mateix punt on comença la Terra Alta. Estació d'Arnes-Lledó i despres Estació de Horta de Sant Joan.


Allà, deixo la via i vaig a veure el convent de Sant Salvador d'Horta (o també dit dels Angels) i la torre del Prior. No torno a agafar la via verda perque vull passar per les Olles. Pel Barranc de l'Hort del Frare m'adreço al Riu Canaletes que no deixaré fins a Bot.

Passo i visito dos conjunts d'Olles de les quals les més importants són les Olles de Baubo i pel Camí de les Olles/Camí d'Hora de Sant Joan a Bot, arribo a l'estació de Bot o torno a agafar al via verda.

Despres de Bot entro en la part més muntanyosa de la via verda amb multitud de barrancs que la via sorteja amb innumerables ponts i túnels. Passo per l'estació de Prat del Compte i poc despres paro a La Fontcalda a descansar i a disfrutar del santuari i del Riu en els estrets. Magnific lloc ... Continuo camí cap a l'estació de Pinell de Brai i entro en el Baix Ebre parant a l'estació de Benifallet on dino.

Despres de Benifallet, continuant per la via verda, arribo a lo gran Riu: Lo Ebre ja sense tanta muntanya. També amb multitud de túnels arribo a l'estació de Xerta i continuo per la via verda fins a Aldober. Ja, amb Tortosa a la vista, sols queda anar fent els darrers km per arribar al Pont de Ferro de Tortosa on finalitza la via verda.