Pelags Santuari del Foix i Camins de Fonts

DIUMENGE 20/12 
Preguntes Frequents: FAQ

Sortida que ja és un clàssic. Em sembla que és la cinquena vegada que la faig. Diumenge emboirat amb molt bona temperatura. 

En cotxe fins als pèlags de Vilobí. Allà començo a remuntar el Riu Foix no sense abans veure'ls. Per l'Erminat de Sant Sadurní arribo al Cusconar. 



Allà agafo la pista que ens durà al Santuari del Foix visitant els Pèlags de la Vall. La pista és dura però com que està més arreglada que la darrera vegada no costa tant esforç. 

Aquesta vegada el Santuari em priva de les seves fantàstiques vistes. Es migdia i la boira no ha marxat. Descanso una mica i cap a la Font de les Dous on despres de veure el Salt de les Dous inicio la marxa cap a Torrelles de Foix per la Riera de Pontons parant a les Fonts d'en Covens i l'Omeda. 

Passo Torrelles, camí de Sant Martí Sarroca pel l'ermita de Sant Joan de Lledó i tot just a l'arribar al poble em desviem cap a la Font de la Salut i seguint la Riera de Pontons de Nou, passo entre el Castell i el Turó de l'Artiga. 

Passat el poble, cap a Vilobí de nou on m'apropo a la zona que estan arreglant del Pèlag gran abans d'agafar el cotxe i anar a fer una brasa al barri de La Bleda de Sant Martí