Lavern SS dels Gorgs Cantallops Pelagons Sant Pere Vva

DIUMENGE 20/09/15
Preguntes Frequents: FAQ

Anada en tren a Lavern-Subirats i llavors ruta cap a Vva.
Sant Sebastia dels Gorgs.
Cantallops
Riera de Pelagons
Riera de Begues
Sant Pere de Ribes 
Vva

aprox 33km +400m -600m


LLEGENDA DE LA REINA DE CANTALLOPS
Fa molts anys que una reina va fer nit a la Cotxeria, a la sortida de Cantallops. Durant la nit udolaven els llops de les abruptes muntanyes properes, i la reina, sobresaltada contínuament, no pogué dormir en tota la nit. L’endemà va preguntar pel nom del lloc on havia tingut tan mala nit, i li digueren que era Vallformosa. Quedà estranyada que un lloc tan feréstec tingués un nom tan bonic i afegí que el més apropiat fora el de Cantallops, ja que ells eren els protagonistes d’aquell indret. Des d’aquell dia s’anomenà Cantallops, i el nom de Vallformosa passà al més complet oblit.

El biker Jofre feia temps que ens deia que aquesta ruta mereixi al pena ferla i, com habitualment, té raó

Sortim en dos grups. Un a les 8 del matí que va en bici fins Lavern i un altre, una mica més tard, que va en tren.
A les 10h estem a Lavern i de la mà de Mònica i Jordi (sebastianencs) anem a visitar el Colomar abans d'anar a Sant Sebastia dels Gorgs on ens ofereixen un refrigeri a casa seva.

Cap a Cantallops i  dos punxades.

En Cantallops iniciem la travessia del Garraf agafant el Torrent de Cantallops que ens porta a la Riera Pelagons que desemboca en la Riera de Begues. Deixem al nostre pas Can Rafols dels Caus, Els Pelagons de Baix, els Pelagons de Dalt. Tot això amb dos punxades més i un esmorzar de bocata en el A l'obra de la Serra de la Llampa

En la connexió de les dos rieres, el Pont dels Pelagons, ens adrecem a Can Suriol on agafem la pista/corriol que baixa per l'esquerra de la Riera de Begues en direcció Sant Pere. Enllacem diferents corriols i pistes fins  Mas Mila on desafortuandament una de les bikers cau i cal evacuar-la. Despres de passar per l'hospital, afortuandament, cap lesió greu ... tan sols alguns punts i cops.

Hem de repetir-ho sense incidents.
A més a més Xavi i Joan, coneixedors de la dona de la Riera de Begues ens conviden a ampliar quan repetim la sortida en direcció a Santa Susanna i Can Grau per disfrutar d'un dels corriols més macos del Garraf. Així ho farem.